Briefplaten

Een briefplaat, ook wel bekend als een brievenbusplaat of brievenbusklep, kunt u aan uw voordeur monteren, zodat de postbode hier uw post in kan doen. Bij Brievenbusdirect vindt u een uitgebreid assortiment aan briefplaten. U kunt bij ons bijvoorbeeld kiezen voor een briefplaat met een tochtklep voor aan de binnenzijde van uw deur. Bij ons vindt u voor iedere voordeur een geschikte brievenbusplaat!

Briefplaten voor uw voordeur kopen?
Category image
close

Prijs

Prijs

  • Range: €21,00 - €353,00

    € 21,00 - € 353,00

Merk

Merk

Plaatsing

Plaatsing

Materiaal

Materiaal

Kleur

Kleur

Geveerd

Geveerd

Vorm

Vorm

Postuitname i

Postuitname

Inworp

Inworp

Afmeting (bxh - cm)

Afmeting (bxh - cm)

Opening (bxh - cm)

Opening (bxh - cm)

Hart op Hart/boormaat (mm)

Hart op Hart/boormaat (mm)

Soort tochtwering

Soort tochtwering

Er zijn 84 producten.

Item 1-24 van 84 in totaal item(s)

Actieve filters

Wat is een briefplaat?

Briefplaten worden gebruikt voor op uw voordeur. Hierdoor kunt u uw poststukken op een efficiënte manier ontvangen. Bovendien bieden briefplaten bescherming tegen het weer, zoals regen sneeuw en wind. De briefplaat is namelijk gesloten wanneer er geen post wordt bezorgd. Dat voorkomt dat regen of wind naar binnenkomen en dat uw post beschadigd raakt. 

Bovendien zorgt een briefplaat met een tochtklep ervoor dat ongewenste tocht niet in uw huis komt. Op die manier biedt deze plaat bescherming tegen koude luchtstromen en zorgt zo voor een aangename en energiezuinige leefomgeving. In sommige van onze briefplaten is een tochtstrip ingebouwd, wat de noodzaak voor extra tochtwering overbodig maakt.

Voordelen van een briefplaat voor uw voordeur 

Het kiezen voor een brievenbusklep brengt diverse voordelen met zich mee:

- U hoeft niet zelf naar buiten te gaan om uw post te pakken. Dit kan vooral handig zijn tijdens wisselende weersomstandigheden. 

- Briefplaten bieden bovendien een zekere mate van beveiliging en privacy voor de bewoners van uw huis. Buitenstaanders kunnen hierdoor niet bij uw post komen. Een briefplaat zorgt er dus voor dat de integriteit van uw post behouden blijft.

- Ook bezorgers ervaren de briefplaat als handig in gebruik. Zij kunnen post eenvoudig en op een veilige manier afleveren doordat ze de post direct in de brievenbusklep kunnen doen. Bovendien hoeven zij niet te wachten op de bewoner om de deur te openen. 

- Daarnaast fungeert de briefplaat als een opvallende toevoeging aan uw buitendeur.

Materialen van een briefplaat

Bij Brievenbusdirect bieden we brievenbuskleppen in diverse materialen, waaronder roestvrij staal (RVS), metaal en messing. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, waardoor u de mogelijkheid heeft om een brievenbusplaat te kiezen die past bij de uitstraling van uw voordeur en woning. Zo hebben messing brievenbusplaten een klassieke uitstraling. Messing staat bekend om zijn schoonheid en duurzaamheid, met een natuurlijke weerstand tegen corrosie. Daarnaast zijn roestvrijstalen brievenbusplaten geliefd vanwege hun moderne uitstraling en duurzaamheid. RVS is namelijk bestand tegen corrosie, roestvorming en weersinvloeden.

Kleuren van een briefplaat

Ons uitgebreide assortiment aan brievenbuskleppen omvat verschillende kleuropties. Kies bijvoorbeeld voor crème, grijs, messing gelakt, RVS geborsteld, wit of zilvergrijs. U heeft de vrijheid om een kleur te kiezen die aansluit bij uw interieurstijl en smaak.

Monteren briefplaat

Het monteren van de briefplaat is geen ingewikkeld proces en kunt u eenvoudig zelf doen. Het benodigde gereedschap is een boor met de juiste boorkopbreedte. Of u nu kiest voor een horizontale of verticale briefplaat, het installatieproces blijft identiek. Plaats de briefplaat op de deur, zodanig dat de gleuf overeenkomt met de briefplaat. Druk de briefplaat stevig in de deur, zodat de bouten een markering op de deur achterlaten. Op deze gemarkeerde punten boort u de benodigde gaten en bevestigt u vervolgens de briefplaat.

Briefplaat kopen bij Brievenbusdirect.nl

Wilt u profiteren van de voordelen van een brievenbusklep? Bij Brievenbusdirect vindt u diverse briefplaten van hoogwaardige kwaliteit. Ontdek nu ons assortiment en vind de perfecte brievenbusklep voor uw deur. Kies voor gemak en duurzaamheid met onze brievenbuskleppen.